Marie Louise van DrunickBoost docent Marie Louise van Drunick

Marie Louise volgde de opleiding tot docent drama aan de Toneelacademie Maastricht.
Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde zij Theaterwetenschap, Inleiding Kunstgeschiedenis en aan de Interfacultaire Lerarenopleiding voor 1e graads docent Kunst en Cultuur.

Vanuit meerdere functies en invalshoeken heeft zij zich ontwikkeld tot professioneel theatermaker, dramaturg, toneelschrijver en drama docent. In 2003 richtte zij haar eigen jeugdtheaterschool op en gaf theaterlessen op scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en buiten school in een 'eigen' theater. Met enthousiasme speelden haar leerlingen in theaterproducties, musicals en films waarvoor teksten samen met de kinderen werden geschreven.

Als coördinator van een Europees jeugdtheaterproject, onder de naam EUSYS (European Schoolyard Stories) organiseerde Marie Louise bijeenkomsten en workshops voor acteurs, regisseurs, auteurs, dramaturgen, drama docenten, en middelbare scholieren uit Londen, Lyon, Lissabon, Berlijn, Zurich, Moskou, Ekatarinaburg en Zaandam. Als regisseur maakte Marie Louise de stap naar het theater voor volwassenen. Haar favoriete repertoire bestaat uit Griekse tragedies. Tijdens haar vakanties zwerft ze door Griekenland en zoekt tussen ruines van heiligdommen, theaters en paleizen naar verborgen verhalen uit de tijd van Homerus en de tragedieschrijvers die zich eeuwen later door hem lieten inspireren.

Sinds kort staat Marie Louise ook zelf af en toe weer op de planken.
Bij Boost geeft ze de theaterlessen op donderdag