" 'Nog nooit vertoond!' was vroeger dé circus-slogan. In het huidige theatercircus is dat eigenlijk nog steeds zo. 'Man met hoed' is zo'n voorstelling.
Een mysterieus spektakel dat je doet afvragen wat je eigenlijk hebt gezien."
Man met hoed

Rein Swart schreef een recensie over Man met Hoed

recensie Man met Hoed

Karlijn Broekhuizen schreef voor 8 weekly een recensie over Redonda

recensie Redonda 8weekly

De Nederlandse Circuswerkplaats Boost maakt ieder jaar een nieuwe productie. In 2013 is dat Redonda, die eind september in première ging.
Weer een mooie bijdrage aan het Nederlandse circus, met een flinke dosis stijl en een goede eigen ‘smoel’.

Lees hier de recensie door Circuspunt Nu

SIMMERDEIS MEEGENOMEN NAAR DE OCEAAN

Op het veld van Simmerdeis ben je een kwartier lang in de oceaan bij het theaterstuk van Circuswerkplaats Boost. Er komen zeedieren langs en er drijven bootjes rond. Toeschouwers worden wakkergeschud door het verhaal van de zeevrouw en zeeman. Het komische duo Jeroen Regtien en Marielle Tolhuizen verrast iedereen met hun voorstelling.

De magische familievoorstelling van Circuswerkplaats Boost overdondert het publiek met haaien en zeegewaad. Tijdens de show wordt er niet gepraat. Het is een fysieke voorstelling met magie. Midden op de oceaan nemen de zeevrouw en zeeman het publiek mee in hun verhaal. Een jas zonder hoofd komt het podium op lopen. De zeevrouw gluurt mee over de rand van haar kraag. Uit haar mouw komen gemene en onverwachte zeewezens tevoorschijn. Kinderen die in het publiek zitten kijken ademloos toe. Als flessenpost goed nieuws brengt komt de zeeman uit de jas gekropen. De ontmoeting veroorzaakt veel opschudding en dat laat de zeevrouw niet gebeuren. Ze verdampt tot een plasje. Als de zeeman in het plasje duikt wordt de strijd gevoerd wie de jas aanheeft. Aan het einde komt het zeegewaad die hun beiden omarmt en meevoert over de golven van de oceaan. Als bezoeker van het festival is dit een ´must see´!

Simmerdeis festival

 

Circuswerkplaats Boost uit Amsterdam wil circustheater als autonome kunstvorm in Nederland op de kaart zetten. Ze zien artistieke potentie in kruisbestuivingen tussen circus, dans en theater. In hun nieuwe voorstelling wordt duidelijk hoe vruchtbaar zulke hybride vormen kunnen zijn. Op vrij subtiele wijze weten ze veel te suggereren. In de intieme setting van een klein maar veelzijdig huiselijk decor tonen twee jonge artiesten een treffende schets van de dynamiek tussen individuen. Muurbloem is een veelbelovende voorstelling waarin het spektakel ingetogen en de creativiteit opzienbarend is.

Bron: Circuspunt.nu

Nieuwsbrief

Contact

Circuswerkplaats Boost

Marcusstraat 48

1091 TK AMSTERDAM

TEL: 020 - 66 322 03

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Go to top