Missie2018-03-15T12:34:50+00:00
Home » Over Boost » Missie

Missie

Boost?!

Is het circus? Is het theater? Is het dans? Het is Boost.

Een rode raket die zich blijmoedig ontworstelt aan de zwaartekracht. Een eigenzinnige werkplaats waar gedreven ontdekkingsreizigers werken aan vernieuwende, verrassende podiumkunst. Hier krijgen zij alle ruimte om zich los te maken van conventies. Hier mogen ze in alle vrijheid mixen en mengen uit de rijkdom aan talen, stijlen en vormen die zij beheersen. Als de hele ruimte open ligt, komen krachten vrij die makers opstuwen tot grote hoogte, voorbij de grenzen van het alledaagse. Zo ontstaat het nieuwe circus.

Boost wil een plek verwerven in de harten van makers en publiek.

Boost wil kind en volwassene mee op reis nemen naar nieuwe dimensies.

zonder hoofd

Boost, een werkplaats met een missie. Boost zet het nieuwe circus in Nederland als autonome kunstvorm op de kaart. Hoe ziet dit nieuwe circus eruit? Dat is ook voor ons een vraag, wij gaan steeds weer opnieuw het experiment aan. Wij hebben een drietal strategische keuzes gemaakt. Boost ontwikkelt zelf talent, maakt eigen producties en zoekt de samenwerking met eigentijdse podiumkunstenaars.
Boost breekt bewust met het imago en de wetten van het traditionele circus. Tegelijkertijd integreren wij elementen ervan met theater, dans en elke denkbare discipline. Werken graag met live muziek, met audiovisuele en beeldende kunst. Boost kiest voor een sterk artistieke benadering van het circus. Door vernieuwing aan te jagen en onderzoek te stimuleren ontwikkelt Boost een taal voor het nieuwe circus waarin de invloeden doorklinken van tal van kunstdisciplines. Zo wordt Boost een expertisecentrum voor iedereen die zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van het circusgenre.