Jeugd2019-02-03T18:52:23+00:00
Home » Jeugd

Algemene informatie Boostschool

Eigenwijze circustheaterlessen voor Kinderen en Jongeren 

Wekelijks zijn er lessen te volgen in onze eigen historische gymzaal: technieken in de lucht, acrobatiek, jongleren en balanceren. Daarnaast voor wie wil: verhalen verzinnen verhalen, bewegen op muziek en gekke situaties spelen.

Boostlessen algemeen: Uitdagend, verhalend, fysiek en creatief!

Op donderdag theaterlessen!
NIEUW! Cir-Contactlessen, voor ouders en kinderen! (3-5 jaar) op zondagen in blokken. Meer info volgt in de agenda.
NIEUW! Volwassenen lessen. Meer info in de agenda!
NIEUW! Lessen op vrijdagmiddag voor het jonge kind (4-5 jaar)

De lessen zijn wekelijks van eind september t/m half juni. De korte cursus op vrijdag loopt van eind september tot aan de kerstvakantie en vervolgens weer van januari t/m half juni. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. Alle leerlingen zullen ook hun kunsten vertonen in een theatrale setting voor ouders en vrienden.

Kijk bij het kopje lessen voor het rooster en de kosten!

Klik hier voor onze algemene voorwaarden en het vakantierooster.

Meer informatie/ opgeven via: school@cwboost.nl

Pleun

Lessen 2018 – 2019

Les Dag Tijden Leeftijd Kosten Docent
Ma EEN circus Maandag 15.45 17.00 6-9 jaar 280 Lucy Brouwer
Ma TWEE circus Maandag 17.15 18.30 9+ 280 Lucy Brouwer
Di EEN circus Dinsdag 15:45 17:00 9-12 jaar 280 Marieke de Bruin
Di TWEE circus Dinsdag 17:15 18:15 gevorderd 315 Marieke de Bruin
Wo EEN circus Woensdag 13:30 14:45 6-8 jaar 280 Guro Falck Olsen
Wo TWEE circus Woensdag 14:45 16:00 9+ 280 Guro Falck Olsen
Wo DRIE circus Woensdag 16:15 17:30 gevorderd 280 Paula Chaves
Jongeren circus Woensdag 17:45 19:15 gevorderd 315 Paula Chaves
Theatergroep Donderdag 16:00 17:30 10+ 315 Sanne Bots de Wit
Luchtwerk 1 Donderdag 18:00 19.30 Boosters vanaf januari Lucy Brouwer
Luchtwerk 2 Donderdag 20:00 21.30 volwassenen vanaf januari Lucy Brouwer
Vr EEN korte circus cursus Vrijdag 14:30 15:25 4-6 jaar 102 Sonja Wiselius
Vr TWEE korte circus cursus Vrijdag 15:30 16:45 6+ 102 Sonja Wiselius
Za EEN circus Zaterdag 9:30 10:45 6-9 jaar 280 Jeroen Regtien
Za TWEE circus Zaterdag 11:00 12:15 gevorderd 280 Jeroen Regtien
Tissueles 8 X Zondag 17:30 19:00 alle leeftijden 100 Lucy Brouwer

Vraag informatie op over de verschillende groepen. Alle lessen starten weer vanaf 24 september 2018.

heksenkring

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor de Boostlessen, vraag via onderstaand mailadres vrijblijvend een inschrijfformulier aan.

Gedurende het lesseizoen, dat loopt van eind september t/m juni, kun je gratis een proefles volgen als er plaats is.

Je schrijft je in voor een heel seizoen dat loopt van eind september t/m juni. Behalve de volwassenen lessen en de korte cursus op vrijdag, die loopt van september t/m december en van januari t/m juni.

Tijdens de schoolvakanties worden geen lessen gegeven.

Ben je in het bezit van een stadspas, dan kun je bij Boost lessen met korting volgen.

Contact: school@cwboost.nl

Inschrijven

Paula Chaves

heeft dans en circus gestudeerd in o.a. New York, Berlijn en Bogota, wat tevens haar geboorteland is en waar ze is opgegroeid. Zij is afgestuurd van de opleiding Choreografie-SNDO aan de Dans en Theater Academie te Amsterdam, de stad waar ze nu werkt als choreograaf, performer en docent. Zeilend tussen de zeeën van theater, dans, circus en performance Art wordt haar werk vaak uitgestald als interdisciplinaire landschappen. Ze heeft een sterke passie voor luchtacrobatiek en heeft geëxperimenteerd met verschillende elementen zoals: tissue, trapeze, elastiek, gordel en touw. Paula is CO-oprichter van Circus Blixem, een autonoom en mobiel circus collectief met wie ze verticale dans opvoert alsmede circus workshops faciliteert. Ze werken samen met andere circus gericht op jongeren en staan bekend om het opzetten van creatieve leer-omgevingen die onderzoek aanmoedigen. Ze heeft samengewerkt met o.a. Amanda Pina – Nadaproductions (AT), Nina Boas (NL/FR), Benoît Lachambre – Par B.L eux (CA), Ko Morobushi (JA) & ‘Aerodanza’- Theatre Aerial Dance Company (CO).

Als docent ligt haar passie in het toedienen van kennis en techniek als een manier om creativiteit, fysieke exploratie & persoonlijke toe-eigening van verschillende disciplines aan te moedigen. Zij is zeer enthousiast om als docent bij Boost te werken

Paula

De docenten

Lucy Brouwer

is docent circus, met specialisatie partner acrobatiek en luchtwerk! Tot haar eigen leraren behoorden het beroemde acrobatenduo Connie en Julia Osmani en Det Rijven van Stichting Stapel. Met haar eerste akrobatiekpartner Wiebren Wouda, (docent Codarts, circusopleiding Rotterdam) heeft ze veel samengewerkt, getraind en acts gemaakt! Momenteel traint ze wekelijks met Frits de Jong (ijsmantrainer)
Luchtacrobatiek heeft ze geleerd van les filles du Nord; Anne Harmsen en Barbera Biloe en vliegende trapeze bij de circusschool in Brussel van Philipe. In 2010 en 2011 heeft ze een diploma verende middelen gehaald bij Claudia(turntrainster). En in 2014 heeft ze bij de circuskaravaan een opleiding gevolgd voor sociaal circustrainers: circustransformation.
‘Met kinderen werken is zo fijn. Ik wil ze leren trots te zijn op de dingen die ze kunnen. Ik werk graag vanuit het kind, wat willen zijzelf leren.
Wat ik erg belangrijk vind om kinderen mee te geven, is zelfvertrouwen: je bent goed zoals je bent.’

Lucy

Sanne Bots de Wit

Heeft jaren gedanst, ging via de dansacademie in Amsterdam, toch naar de toneelacademie in Maastricht, en vervolgens 4 jaar in Eindhoven  aan de drama opleiding van Fontys. Daar heb ik veel lesgegeven (het vak geleerd!) en veel zelf gespeeld (ook heel leuk!) !
In 2004 heeft zij Boost opgericht (destijds nog samen met vriendin Lennie Visser) en voert de dagelijkse en artistieke leiding van Circuswerkplaats Boost.
Sinds 2004 heeft ze zich verdiept in de circuskunsten, veel voorstellingen gezien, veel circus geoefend en veel voorstellingen gemaakt met kinderen, jongeren en circusartiesten!
Nu geeft ze ook de theaterklas les. ‘Zo heerlijk mijn eigen groep. We werken aan teksten, we improviseren veel en leren zo de kneepjes van het vak. Alles komt samen in een voorstelling waarbij er heel hard getraind wordt zodat er echt een professionele voorstelling staat!
Ik geniet van de kinderen, ik geniet er van om hen te zien stralen, worstelen, trainen en weer stralen! Ik vind het een uitdaging hen een Boost te geven, hun eigen kracht te laten ontdekken en hun verder te brengen naar grote hoogte!’

Sanne

Guro Falck Olsen
ontdekte de magie van het circus toen ze in Noorwegen (haar land van oorsprong) werkte met vluchtelingen kinderen. Dit werk bracht haar naar Palestina waar ze in 2007 les en optredens gaf met de Palestijnse Circus School. Na het volgen van de pedagogische circus opleiding bij Ecole de Cirque de Bruxelles, belande ze in Amsterdam, waar ze sinds 2009 werkzaam is als circus docent bij Circuswerkplaats Boost, en sinds 2012 ook bij Circus Elleboog. Naast het geven van circusles treedt Guro op met Compagnie with Balls en het jongleur collectief Pass-Partout.
Guro geeft op dinsdag en woensdag de circuslessen.

Guro

Jeroen Regtien

is professioneel jongleur en circusdocent in hart en nieren. Jeroen is een Booster vanaf het eerste uur. Hij speelde ooit in verschillende Boostproducties zoals ‘Trees’ en ‘Man met Hoed’, deed mee als jongleur aan het Boostpodium, is geregeld te zien op het open podium en geeft lessen bij Boost op de zaterdag. Naast Boost maakt hij deel uit het jongleurscollectief Pass-Partout, is hij onderdeel van het muziek-acrobaten trio, Tres Loco’s en werkt hij geregeld voor Moreballs and Most.
Jeroen’s werkwijze op de vloer met de kinderen is vrijheid, laten ontdekken, wel binnen zijn kaders, maar zelfstandig trainen terwijl hij rondloopt en iedereen persoonlijk feedback geeft en hen uitdaagd, nieuwe dingen laat uitproberen. Circuskunst is de kunst van het herhalen, herhalen en herhalen, oftwel oefenen, doen, doen, doen, doen, aldus jeroen! ..

Sonja Wiselius
Voor Sonja is het leven één groot circus vol spannende avonturen.
Een circus van vallen en opstaan, balanceren, focus houden, klimmen en rusten.
Via theater en dans kwam ze met circus in aanraking.
Ze voegde hier haptonomie en de sherborne bewegingspedagogiek aan toe en leerde steeds dieper zien, ervaren en toepassen (met vallen en opstaan!!!) wat zij belangrijk vond om een kind te laten ervaren.
Veronica Sherborne gaf hier de volgende woorden aan;
”Een kind heeft 2 basisbehoeften om zich als mens te kunnen ontwikkelen. Het wil zich thuis voelen in zijn lichaam, waarbij lichaamsbewustzijn essentieel is. En het wil een rijke mogelijkheid hebben om relaties aan te gaan.”
In mijn lessen gaan we spelenderwijs op pad om de mogelijkheden van ons lichaam te ontdekken, we maken plezier in allerlei spelletjes waarbij we elkaar leren kennen en we ontdekken de circusmaterialen ongedwongen.
Hierbij staat ontdekken en iedereen zijn eigen tempo en speel of leerervaring gunnen bovenaan. Waarbij creativiteit, behulpzaamheid, humor en observeren net zo hoog in het vaandel staan als daadwerkelijk geleerde kunstjes. Welkom in ons ”circus van het leven”.Welkom in de les.

Marieke

Marieke

Zomerschool en workshops

Ook tijdens de zomervakantie 2019 de Boost Zomerschool!

Dagelijks lessen in circus & theater
van maandag t/m vrijdag! Van 10.00-14.00 uur,
met op vrijdagmiddag een voorstelling!

De weken zijn: 15 juli t/m 19 juli 2019/ 19 augustus t/m 23 augustus 2019

Voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar, beginners en gevorderden.

We werken aan: luchtwerk, evenwicht, jongleren en acrobatiek.
Aan improvisatie spelopdrachten en korte teksten.
Samen lol hebben, circustechnieken trainen, gekke situaties uitspelen, even iemand anders zijn, zingen,
veel bewegen en nieuwe mogelijkheden ontdekken!

Meer informatie en opgeven via school@cwboost.nl

Kom dan 3 woensdagen proefdraaien: 26 juni/3 juli/10 juli 2019

– 14.30-15.45 uur 5 t/m 8 jaar
16.00-17.15 uur 9 t/m 12 jaar

Opgeven workshops, vraag via school@cwboost.nl het inschrijfformulier aan!

Cir-Contact
Voor ouders en kinderen (3-5jr) die samen willen spelen.

De lessen Cir-Contact zijn gebaseerd op de Sherborne bewegingspedagogiek waarbij
zelfvertrouwen en vertrouwen in de omgeving twee centrale begrippen zijn.
De spelletjes die worden begeleidt door de docent zijn dan ook gericht op
de ontwikkeling van het bewustzijn van het eigen lichaam, de ruimte en de ander.
Hoe waardevol, plezierig en een mooie opstap voor het kind naar onze Boostlessen.

Klimmen en klauteren, schommelen, rollen, vliegen of … lekker liggen.
Steeds vanuit écht contact.
We ontdekken mogelijkheden met elkaar of de vloer als basis.

Voor kinderen van 3-5 jaar en een ouder
Woensdagochtend 4 – 11 – 18 april van 9.30-10.30 uur
Opgeven/informatie: sanne@cwboost.nl

tanteentheetanteentheetanteenthee

Verjaardagsfeestjes

Altijd een feest!

Tijdens het feest wordt er kennis gemaakt met verschillende circustechnieken. Verspreidt over de zaal zijn er verschillende onderdelen die we af gaan. De kinderen kunnen alles uitproberen en hebben zo een afwisselende middag.
Er is een korte pauze met drinken en lekkers.
Het feest duurt 2 uur.

Trapeze, tissue, jongleren, eenwieleren, acrobatiek, koordlopen, clownerie, ballopen
Afhankelijk van de leeftijd maakt Boost een spetterend programma.
Als de jarige al vaker bij Boost is geweest of een duidelijke voorkeur heeft voor een bepaalde techniek kunnen zij dit van te voren aangeven.
Komen de ouders de kinderen na afloop halen? Dan is het mogelijk dat de kinderen iets presenteren. Of dat de kinderen hun ouders iets leren, waardoor zij ook even kunnen proberen.

Wil je een half uur eerder komen voor taart en cadeautjes bij boost, dan kan dat.
Wil je na afloop nog een half uur blijven hangen met de ophalende ouders en een borreltje schenken, kan ook.
Je neemt zelf de taart en borrelspullen mee en begeleidt dit ook zelf.

*